Kerstvakantie: 85 procent van de reizigers uit luchthaven Oostende vliegt naar Spanje

23 december 2021

Na een kerstvakantie zonder vluchten uit Oostende in 2020 is TUI fly tevreden met het aantal passagiers dat tijdens deze kerstvakantie vanuit Oostende reist. Alle vluchten tussen 24 en 31 december vertrekken volgeboekt en halen probleemloos evenveel passagiers als in 2019, de laatste pre-corona kerst. Pas vanaf het weekend van 1 januari is er nog beschikbaarheid. Door het extreme last-minute gedrag van de reiziger sinds de coronacrisis zal wellicht ook deze tweede week kerstvakantie quasi volgeboekt zijn. Dit is voor TUI fly het bewijs van een toenemende positieve evolutie sinds april 2021, toen er een einde kwam aan het verbod op niet-essentiƫle reizen. De 4 Spaanse bestemmingen blijven uiterst overtuigend met 85% van het totaal aantal reizigers. Egypte werd pas sinds oktober opnieuw aangevlogen en kende daardoor een zeer kort boekingsseizoen.



De belangrijkste bestemming vanuit Oostende blijft Alicante, de luchthaven op 1 uur rijden van de populaire badplaats Benidorm. Onmiddellijk daarop volgt het Canarische eiland Tenerife dat bijna evenveel passagiers overtuigt, gevolgd door Malaga en Gran Canaria. In vergelijking met 2019 is Malaga de bestemming die ondanks de coronacrisis zelfs meer reizigers zal verwelkomen dan in de pre-corona kerstvakantie van 2019.



Egypte werd door TUI fly pas sinds oktober weer opgestart na een interne evaluatie van de sanitaire toestand en de mogelijkheid tot een aangename vakantiebeleving ter plaatse. Daardoor kenden de 2 Egyptische bestemmingen Hurghada en Sharm El Sheikh een kort boekingsseizoen voor de kerstvakantie. Ook deze bestemmingen zijn inmiddels al volgeboekt tot 31 december.



De vluchten uit Oostende zijn een exclusief aanbod van TUI fly en kennen sinds de start een groot succes omwille van de vlotte bereikbaarheid en de kleinschaligheid van de luchthaven. TUI rekent op een voortzetting van de positieve trend qua reizen en gelooft er stellig in dat Oostende zijn passagiersaantallen van 2019 volgend jaar opnieuw zal kunnen bereiken.



Groet,

Piet Demeyere

Head of External Communications TUI Belgium